Kuka Viivi?

 

Koko perheen yhteisen vanhojen autojen harrastuksen myötä menneiden vuosikymmenten tyyli ja muoti on tullut tutuksi Viivin lapsuudesta asti. Perheessä on harrastettu 1960-1970 lukujen museoautoja ja niillä osallistuttu lukuisiin harrastetapahtumiin ympäri Suomea. Päästäkseen menneiden vuosikymmenten tunnelmaan, monilla harrastajilla on tapana pukeutua tapahtumissa omien autojen tyylin ja aikakauden mukaisesti. Perheen yhteinen autoharrastus on vienyt Viivin jo pienestä pitäen mm. talkootöihin makkaranpaistosta pysäköinninohjaukseen sekä tapahtumajärjestämisen pariin, vintagemuotinäytökseen malliksi sekä kahvilan pitäjäksi omalla museolla järjestetyissä tapahtumissa.

 

 

Kotona on aina kaikki vaatteet on korjattu ja tuunattu sekä vaatteita on kierrätetty suvun lapselta toiselle. Perheen yhteisillä ajoreissuilla pysähdyttiin jokaisen kirpputorin kohdalle tekemään löytöjä. Yläasteen tet-harjoittelun Viivi suoritti paikallisella kirpputorilla, ja samaisesta kirpputorista tulikin useamman kesän mukava kesätyöpaikka! Viivin ensiasusto sisustettiin 1970-luvun henkeen mummolan vanhan sohvaryhmän inspiroimana, omaan kotiin tehtiin lähes kaikki hankinnat kirpputorilta tai kaivettiin omista varastoista. Myös omiin ylioppilasjuhliin oli itsestään selvää hankkia mekko käytettynä - 1960-luvun monivärinen mekko löytyikin Helsinkiläisestä vintageliikkeestä!

 

 

Viivin suurimpia intohimoja ovat livemusiikki ja tien päällä oleminen. Kaikki ylimääräinen vapaa-aika on kulunut katsellen ohikiitäviä maisemia matkatessa paikasta toiseen. Vuonna 2018 Viivi irtisanoutui työstään ja myi asuntonsa ja tämän jälkeen keskittyi elämään kulkurimaista elämää reppureissaten ympäri Eurooppaa, mutta erityisesti ympäri Suomea keikkojen perässä. 

Viivillä on ollut tapana käydä useilla keikoilla joka viikko, ja lähes jokaiselta keikalta löytyy aina tuttuja - joko yleisöstä, bändistä, teknikoista tai henkilökunnasta. Isoin osa Viivin ystävistä onkin tullut tutuksi nimenomaan keikoilta tai muiden keikoilta tuttujen yhteisten ystävien kautta. Viimeinen vuosi onkin ollut erityisen poikkeuksellista aikaa, kun ei ole ollut mahdollisuutta käydä keikoilla, tavata ystäviä tai reissata samalla lailla kuin aiemmin. Ilman vuoden 2020 keväällä tapahtunutta pysähtymistä ei todennäköisesti olisi perustettu Viivin Vintage nimistä yritystä.

Tarkemmin Viivistä ja Viivin Vintagesta voit lukea Naisten Automobiiliklubin Leidit Ratissa lehden numerosta 2/20

https://www.naistenautomobiiliklubi.fi/23