Miksi valita vintage?

Mitä sanoisit siihen ajatukseen, että maailma on jo pullollaan toinen toistaan upeampia vaatteita - älyttömiä printtejä, rohkeita väriyhdistelmiä, toinen toistaan hullumpia ja erilaisimpia malleja ja leikkauksia? Viivin Vintagen mielestä näin todellakin on. 

Vintagen paras piirre on se, että kyseessä on usein uniikki yksittäiskappale, eikä toista samanlaista tule välttämättä koskaan vastaan! Tämän lisäksi vintagevaatteella on myös aina olemassa jo historiaa, joka ansaitsee lisää käyttövuosia.

 Pikamuoti ja uusien vaatteiden tuottaminen kuluttaa ympäristöä ja epäekologisuuden lisäksi vaatteiden tuottaminen on usein epäeettistä, eikä vaatetuotannon olosuhteita pystytä valvomaan tai takaamaan. Ennen vaatteet tehtiin laadukkaista materiaaleista, ja niiden oli tarkoituskin kestää sukupolvelta toiselle. Vaatteisiin jätettiin tehdessä isot saumavarat, jotta vaatetta voidaan myöhemmin muokata sopivan kokoiseksi tai tarvittaessa myös uudistaa uusien muotitrendien mukaiseksi. Vaatteet oli usein tapana myös vuorittaa, mikä sekin omalta osaltaan pidentää vaatteen käyttöikää suojaamalla kulumiselta ja vähentämällä pesukertoja. Vintagevaatteista löytyy myös paljon kauniita yksityiskohtia - muotolaskoksia, kangaspäällysteisiä nappeja samasta kankaasta kuin itse vaate, koristetikkauksia… Vaatteiden valmistamiseen yksityiskohtineen käytettiin paljon aikaa, sillä vaatteiden istuvuus oli todella tärkeää. Esimerkiksi 50-luvun vaatteista saattaa löytyä lukuisten muotolaskoksien lisäksi vetoketjut sekä sivulta että niskasta, ja tämän lisäksi saattaa edessä olla vielä koristeelliset napit varmistamassa, että vaate istuu käyttäjälleen mahdollisimman hyvin, mutta samalla helpottaen tuotteen pukemista päälle.


Tutki Viivin Vintagen valikoimaa ja ihastu menneiden vuosikymmenten tunnelmaan! Osa vaatteista on yksinkertaisuudessaan niin ajattomia, ettei kaikista voi välttämättä näy päällepäin, että vaate on valmistettu useita vuosikymmeniä sitten. Osasta vaatteista taas paistaa kilometrien päähän valmistus vuosikymmenelle ominaiset piirteet - voimakkaat värit, upeat kuosit tai esimerkiksi valtavat kaulukset. Viivin Vintagen monipuolisesta valikoimasta löydät vaatteita sekä asusteita, jotka miellyttävät juuri sinun silmääsi!