Mittausohjeet

Myynnissä olevan vaatteen kokonumero on usein joko vanhaa mitoitusta tai pelkkä arvio nykykoosta, sillä vintagevaatteessa ei välttämättä ole kokolappua ollenkaan. Tämän takia on tärkeää tutustua tuotteen kuvauksesta löytyviin mittatietoihin, kun haluat varmistaa vaatteen sopivuuden juuri sinulle.

Helpoiten mittojen vertailu käy niin, että vertaat myynnissä olevan vaatteen mittoja suoraan omasta vaatekaapistasi jo löytyvään juuri sinulle sopivaan vaatteeseen.

Muistathan, että turhat palautukset rasittavat ympäristön lisäksi sinua, minua ja Viivin Vintagea, joten luethan tuotteen kuvauksen sekä mitat tarkasti!

Tarvittaessa voit aina kysyä lisätietoja myynnissä olevasta tuotteesta esimerkiksi sähköpostilla osoitteesta info@viivinvintage.fi


Mitat

Kainalo-kainalo

Mitta kainalosta kainaloon, kun vaate on levitettynä tasoksi

Olka-helma

Vaatteen pituus olkapäästä helmaan

Olka-olka 

Mitta suoraan olkapään saumasta olkapään saumaan (ei niskan kautta!)

Vyötärön ympärys

Vyötärön ympärysmitta mitattuna vyötärön kapeimmasta kohdasta

Lantion ympärys

Lantion ympärys mitattuna lantion leveimmästä kohdasta, usein noin 20 cm vyötäröltä alaspäin mitattuna

Vyötärö-helma

Vaatteen pituus vyötäröltä helmaan

 

 

 

Mallinuket

Naisten vaatteet on kuvattu noin kokoa 36-38 olevan mallinuken päällä ja miesten/unisex vaatteet noin S-M kokoisen mallinuken päällä. 

Pääsääntöisesti vaatteita ei ole neulattu mallinuken päällä pienemmäksi, mutta jos näin mallinukelle isokokoisella vaatteella tehty, on tästä maininta tuotteen kuvauksessa.